Судді Солом’янського суду поки попрацюють в інших приміщеннях

Середа, 15 червня 2016, 16:51

Голова Державної судової адміністрації Зиновій Холоднюк сказав, що судді Солом’янського райсуду Києва з 16 червня зможуть виконувати свої функції повноцінно.

"Сервер уже працює. Канцелярія працює у приміщенні на Шутова. Зв’язок організовано зі Смірнова-Ласточкіна, 10. Зараз підключаються комп’ютери… Судді реально з завтрашнього дня зможуть виконувати свої функції", – сказав він на прес-конференції в середу.

"Судді і працівники апарату сьогодні до кінця робочого дня разом із матеріалами, із технікою, будуть вивезені в нові приміщення. Приміщення буде звільнено для того, щоб працювали експерти, слідчо-оперативна група, будівельники…", – пояснив Холоднюк.

Він сподівається, що кошти буде знайдено і за три місяці Солом’янський райсуд зможе повернутися в свої приміщення.

Холоднюк сказав, що експерти мають встановити, чи загорілася проводка, чи був підпал.

"Люди не постраждали, справи не постраждали. Єдине, що постраждала техніка, постраждало приміщення – і потрібна певна сума грошей і час для того, щоб відновити роботу суду саме в цьому приміщенні", – підсумував він.

За його словами, проводка – це перше, що буде оновлено. Також планується встановити відеонагляд і цілодобові системи запису в коридорах суду – для запобігання інцидентам.

Заступниця голови Солом'янського райсуду Києва Людмила Шереметьєва розповіла, що в канцелярії частково намокли справи, "архів сухий", лише на вході трохи потрапила вода, але загалом він не постраждав.

За її словами, повністю знищених справ немає. Пошкоджені справи "можуть бути відновлені – і вони будуть відновлені".

"У нас всі наші рішення зберігаються, в тому числі, на сервері, в наших комп’ютерах, в електронному варіанті. Нічого не можна спалити так, щоб з кінцями. Все можливо відновити. Всі рішення у справах мало того, що вони зберігаються в інших комп’ютерах, на нашому сервері, воно ще відправляється у спеціальну установу – Єдиний реєстр судових рішень. Без сліду нічого зникнути у нас не може", – запевнила Шереметьєва.

Холоднюк додав, що йде робота над запровадженням електронного суду, в Одесі вже проводиться експеримент: "повністю всі справи переносяться з паперових на електронні носії". Після законодавчих змін усі матеріали будуть у таких собі data-центрах – і втрутитися у роботу суду буде неможливо.

Також повідомили, що вже втретє виїхала група експертів вивчати паливно-мастильні матеріали, які виявили "ще в одному кутку канцелярії" Солом’янського суду.

"Знайшли сліди паливно-мастильних матеріалів. Оцінку дасть слідство. Група працює три дні – і щодня вилучаються нові фрагменти", – сказав учасник прес-конференції.

Як відомо, у ніч на 13 червня у Солом'янському райсуді Києва була пожежа – вигорів другий поверх.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування