Луценко направив до Ради подання на позбавлення Онищенка недоторканності

Четвер, 16 червня 2016, 07:22
Луценко направив до Ради подання на позбавлення Онищенка недоторканності

Генеральний прокурор Юрій Луценко направив до Верховної Ради подання про позбавлення недоторканності народного депутата Олександра Онищенка.

Відповідний документ він опублікував на сторінці в Facebook о 6:11 ранку четверга.

"Відповідно до ч. 2 ст. 80 Конституції України ч. 1 ст. 27 Закону України "Про статус народного депутата України", ч. 2 ст. 482 КПК України, ст. 218 Закону України "Про регламент Верховної ради України" направляю для розгляду подання про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата України Онищенка Олександра Романовича", - йдеться в документі.

Як відомо, у середу НАБУ передало в Генпрокуратуру подання про позбавлення Онищенка депутатської недоторканності.

Онищенко підозрюється у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Украгазвидобування".

Раніше повідомлялося, що НАБУ і САП просять генпрокурора Юрія Луценка підписати подання на зняття недоторканності і арешт Онищенка.

У березні НАБУ проводило обшук у приміщенні Онищенка.

Тоді НАБУ повідомляло, що обшук проводився у справі щодо реалізації природнього газу компанією "Укргазвидобування".

Згодом Ситник повідомив, що під час обшуку приймальні одного з народних депутатів співробітники Національного антикорупційного бюро виявили дані про спроби вивести з-під арешту $150 млн екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова.

Сам Онищенко тоді заявляв, що за кілька днів до обшуку був на допиті в НАБУ, де, за його словами, його попросили надати компромат на екс-депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка, однак він відмовився це робити".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування