НАБУ: Онищенко полетів у Ніццу і поки не повернувся

Четвер, 16 червня 2016, 16:53
НАБУ: Онищенко полетів у Ніццу і поки не повернувся

Народний депутат від "Волі народу" Олександр Онищенко, справу проти якого розслідує НАБУ,  перебуває за межами України.

Таку відповідь отримало це відомство від Держприкордонслужби.  

"Згідно інформації, отриманої від Державної прикордонної служби, народний депутат України Олександр Онищенко вилетів на чартерному рейсі в напрямку французького міста Ніцца 14 червня 2016 року о 19:54. Станом на 15:00 16 червня назад в Україну він не повертався", - сказано у повідомленні НАБУ.

"При цьому у його коментарях, розповсюджених ЗМІ 15 червня під час проведення детективами НАБУ слідчих дій у приміщенні, яке О.Онищенко  називає своєю приймальною, народний обранець заявляв про  те, що знаходиться в Україні, і не збирається країну покидати", - сказано у повідомленні.

Водночас у НАБУ підкреслили, що наразі "не існує жодного законного механізму, який би дозволяв обмежувати свободу його пересування".

"У відповідності до діючого законодавства, щодо народного депутата України правоохоронні органи не можуть проводити будь-які негласні слідчі дії (спостереження, прослуховування тощо) чи затримувати його без згоди Верховної Ради України", - повідомляє НАБУ.

Директор НАБУ, слова якого наводяться у заяві відомства, повідомив, що "до яких би дій не вдавався Олександр Онищенко, Національне бюро реагуватиме пропорційно, аби не дати йому уникнути відповідальності".

"Якщо він навіть прийме рішення переховуватись від слідства, його буде оголошено у міжнародний розшук. Для цього існують усі необхідні механізми. Звичайно, за умови, якщо Верховна Рада таки позбавить його імунітету", - заявив Ситник.

Як відомо, у четвер Онищенка не було в Раді, хоча його картка була зареєстрована. Депутат від БПП Сергій Лещенко стверджує, що Онищенко вилетів до Монако.

Сам Онищенко запевнив, що перебуває в Києві. Він додав, що готує документально свою позицію у регламентний комітет, який розглядатиме подання НАБУ про позбавлення його недоторканності, тому зараз зайнятий, але пообіцяв у п'ятницю прийти в парламент.

16 червня, антикорупційний прокурор Назар Холодницький зареєстрував у Верховній Раді України подання на затримання та арешт Онищенка, погоджене Генеральним прокурором України.

Онищенко підозрюється у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Украгазвидобування".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

17:40
У березні Мінфін залучив до держбюджету 9 мільярдів доларів зовнішнього фінансування
17:30
Росіяни вивозять крадене українське збіжжя до Туреччини, Лівії та Ізраїлю – розслідування
17:29
НАБУ та САП завершили розслідування про заволодіння земель на Київщині: збитки - 1,8 мільярда
17:07
У ХІХ ст. лікар обгорнув книгу шкірою померлої пацієнтки. Нині Гарвард прибрав цю палітурку
17:06
Митниця запустила онлайн-сервіс для декларування експрес-відправлень і сплати мита
17:06
ЗМІ: Польські асоціації підтвердили дивну поведінку польського чиновника на переговорах з Києвом
17:00
"Норнікель" втрачає клієнтів в ЄС: вони відмовляються від продукції з російських металів
16:47
Данілов, Литвиненко та інші перестановки, які готує Зеленський
16:46
"Укрнафта" отримала додатковий видобуток в майже 140 тонн нафти на добу
16:44
Українець, який вперше переміг на престижному ультрамарафоні в Канаді, розповів про дистанцію
Усі новини...