Процедура зняття недоторканності з Онищенко займе 10 днів - Парубій

П'ятниця, 17 червня 2016, 00:24

Спікер Андрій Парубій розраховує, що правоохоронні органи України не допустять, щоб нардеп Олександр Онищенко (група "Воля народу") виїхав з України, поки в Верхвной Раді будуть проходити процедурні питання щодо зняття з нього депутатської недоторканності, затримання і арешту.

Про це голова Верховної Ради України повідомив в ефірі "5 каналу", передає Інтерфакс-Україна.

"Я дуже розраховую, що українські правоохоронні органи не допустять, щоб ця людина могла покинути межі України, поки будуть проходити процедурні питання", - сказав він.

Парубій підкреслив, що український парламент пройде ці процедури настільки швидко, наскільки це дозволяє регламент.

Спікер Верховної Ради нагадав, що він направив до регламентного комітету подання генпрокурора про зняття депутатської недоторканності, затримання і арешт Онищенко, і, відповідно до Закону про регламент роботи Верховної Ради, профільному комітету відводиться 5 днів, щоб народний депутат, за яким зроблено подання, дав письмові пояснення.

Парубій припустив, що процедурні питання будуть завершені приблизно за 10 днів, після чого він відразу ж винесе це питання на розгляд Верховної Ради.

Як повідомлялося, в середу антикорупційної прокурор Назар Холодницький підготував і передав генпрокурору матеріали для подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Онищенко.

Він пояснив, що подання на дачу згоди про притягнення до відповідальності Онищенко підготовлено в рамках розслідування кримінальної виробництва про зловживання при реалізації газу, видобутого під час спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

16 червня генеральний прокурор Юрій Луценко оприлюднив на своїй сторінці в Фейсбук фотокопію підписаного ним звернення. У самому документі вказується, що до нього додається додаток на 86 сторінках з матеріалами.

За даними слідства, в даний час депутат перебуває у французькій Ніцці. Сам Онищенко у коментарі УП та іншим ЗМІ запевнив, що знаходиться в Києві і має намір прийти в п'ятницю в Раду.

Станом на 15.00 четверга, 16 червня, Онищенко в Україну не повертався, інформують в Національному антикорупційному бюро.

Як повідомлялось, серед співучасників злочинів, у яких звинувачується депутат від "Волі народу" Онищенко, фігурують ще 20 людей.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування