НАБУ повідомило про цінні докази у справі заступника прокурора Київщини

П'ятниця, 17 червня 2016, 13:48

Детективи НАБУ отримали цінні докази у справі екс-заступника прокурора Київської області Олександра Колесника щодо розкрадання цукру зі складів ДСБУ "Аграрний фонд" в Черкаській області в результаті обшуків фірми "Студія права" у Києві.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

В НАБУ додали, що ці докази було отримано неушкодженими "незважаючи на численні провокації".

"Вилучення речових доказів та вихід детективів із приміщення відбувалися під прикриттям 18 бійців Управління спеціальних операцій", – додали у відомстві.

"Останні події вчергове довели, що рішення про створення у структурі НАБУ підрозділу спеціальних операцій було правильним. Ситуація була дуже напруженою: в радіоефірі ми відстежували переговори про можливе силове захоплення приміщення з боку невідомих осіб, які будь-якою ціною намагалися не допустити вилучення речових доказів. Наявність власного спецпризначення та його висока бойова готовність дозволили зберегти речові докази та захистити детективів Бюро під час проведення слідчих дій", – заявив директор НАБУ Артем Ситник.

Як відомо, Колесника було затримано 18 травня. 20 травня Солом'янський райсуд міста Києва обрав щодо нього запобіжний захід у вигляді тимчасового тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення застави у розмірі 5,5 млн гривень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування