ГПУ оприлюднила запис затримання Кацуби

Субота, 18 червня 2016, 00:48

Генеральна прокуратура оприлюднила відеозапис із затриманням екс-заступника глави "Нафтогазу" і екс-керівника "Чорноморнафтогазу" Олександра Кацуби.

Як писала "Українська правда", Кацуба був затриманий 17 червня біля свого будинку Військовою прокуратурою спільно з групою ГПУ Володимира Жербицького з розслідування економічних злочинів часів Януковича.

Він був затриманий біля свого будинку Військовою прокуратурою спільно з групою ГПУ Володимира Жербицького з розслідування економічних злочинів часів Януковича. Кулик зазначив, що охорона Кацуби не втручалася.

Кулик додав, що Кацуба затриманий у справі компанії "Газ Україна" 2020 за статтями 255 (створення злочинної організації) і 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем).

Мова йде про причетність компанії "Газ Україна 2020" до розкрадання бензину "Нафтогазу" на 500 млн грн.

Компанія "Газ Україна 2020" входила в групу олігарха Сергія Курченка "Газ Україна 2009". Раніше був затриманий інший соратник Курченка, керівник компанії "СЄПЕК" Андрій Кошель.

Старший брат Олександра Кацуби Сергій у свій час також був заступником голови "Нафтогазу". У цей час Олександр Кацуба був головою "Чорноморнафтогазу" і здійснив закупівлю скандальних "вишок Бойка" за значно завищеною ціною.

Їхній батько Володимир Кацуба був депутатом Верховної Ради від Партії регіонів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...