Муженко уточнив терміни демобілізації 5-ї хвилі і розповів про шосту

Субота, 18 червня 2016, 10:42
Муженко уточнив терміни демобілізації 5-ї хвилі і розповів про шосту

Більшість особового складу п’ятої хвилі мобілізації  буде звільнено у липні місяці. 

Про це повідомив головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Муженко. 

"Генеральним штабом розроблено проект указу президента щодо звільнення військовослужбовців п’ятої черги мобілізації в період червень – липень місяців. Більшість особового складу буде звільнено в липні місяці. Плануємо до кінця липня завершити звільнення військовослужбовців п’ятої черги", - зазначив Муженко.

Він додав, що у ЗСУ "мали певну затримку демобілізації, що було пов’язано зі збільшенням інтенсивності обстрілів і загостренням загальної ситуації на Сході України, а також – із необхідністю підготувати у навчальних центрах військовослужбовців, які уклали контракти, до виконання завдань за призначенням".

"Відповідно, планується провести звільнення 6-ї  черги мобілізованих військовослужбовців у період серпень-вересень місяць. Все залежатиме від обстановки, яка буде на час прийняття відповідних рішень",- зауважив Муженко. 

Як відомо, раніше речник АП з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив, що президент Петро Порошенко готовий підписати указ про демобілізацію бійців 5-ої хвилі.

Указ про оголошення 5 хвилі мобілізації був виданий президентом ще 20 січня 2015 року, яким мали пройти три етапи мобілізації. Мобілізації п'ятої хвилі почалась 20 квітня 2015 року і закінчилась . Вона тривала до 8 червня.

Міністр оборони Степан Полторок зазначив,що демобілізація п'ятої хвилі може розпочатися у червні-липні 2016 року.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...