Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саакашвілі: Масове отруєння у Ізмаїлі - через забруднення води після дощів

Субота, 18 червня 2016, 23:11

Масове отруєння містян у м.Ізмаїл на Одещині швидше за все було викликано забрудненням питної води внаслідок проливних дощів.

Про це ввечері 18 червня заявив глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі.

"Продовжують надходити хворі, але їх кількість почала зменшуватися, всього в міські лікарні звернулися понад 300 городян", - заявив він.

"Мер міста, обласні та міські служби працюють злагоджено, з Одеси були оперативно доставлені потрібні медикаменти. Величезне спасибі ізмаїльським і одеським медикам, що пришли їм на допомогу.  Ситуацією цікавився президент, впродовж дня я неодноразово обговорював телефоном ситуацію з прем'єр-міністром і міністром з охорони здоров'я", - додав Саакашвілі. 

За його словами, стихія "може стати причиною подібного в будь-якій країні, але не можна забувати про те, що інфраструктура півдня України безнадійно застаріла". 

"Добігає кінця будівництво каналізації у Вилковому, яке ми почали ще минулої осені, ми так само змогли отримати гроші ЄС на модернізацію каналізації в Ізмаїлі, але все це лише крапля в морі", - додав глава ОДА.

Як відомо, в Ізмаїлі станом на вечір 18 червня за медичною допомогою з симптомами отруєння звернулися 284 особи.

У місті введено надзвичайний стан.  Аналізи проб води в системі міського водоканалу відповідають санітарним нормам, тому передумов для відключення води немає.

Раніше представники Ізмаїльського прикордонного загону приступили до охорони відкритих водойм міста і ведуть роз'яснювальну роботу з місцевим населенням щодо заборони купання з метою подолання небезпеки масового отруєння людей.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив  вжити вичерпних заходів для локалізації та ліквідації спалаху гострої кишкової інфекції серед населення м.Ізмаїл Одеської області.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування