На два місяці закрили ще одного фігуранта "справи Онищенка"

Неділя, 19 червня 2016, 10:34

Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці з альтернативою внесення застави Василю Пігуляку, підозрюваному в розкраданні держмайна у вигляді газу українського видобутку.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", таке рішення було прийнято в неділю.

Як повідомлялося, 15 червня директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив, що в рамках розслідування зловживань депутатів і вищих посадових осіб при реалізації газу, видобутого при спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", в якому фігурує народний депутат Олександр Онищенко, встановлено склад злочинної групи. За його словами, в даний час 10 з 20 учасників злочинної організації затримані, з ними проводяться слідчі дії.

Ситник зазначив, що серед 20 встановлених осіб, причетних до злочинної схеми, є і посадові особи ПАТ "Укргазвидобування".

17 червня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що слідчий суддя обрав запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави в розмірі 200 млн грн керівнику підприємства, якого правоохоронці підозрюють у причетності до злочинної схеми при реалізації газу, видобутого при спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

Рано вранці 18 червня Голосіївський районний суд Києва заарештував колишнього заступника глави правління НАК "Нафтогаз України" Олександра Кацубу терміном на 2 місяці з правом внесення застави в розмірі 450 млн грн.

Пізніше в суботу телеканал "112.Україна" повідомив, що Солом'янський райсуд Києва заарештував терміном на 60 днів з правом застави в сумі 1 млн грн Валерія Посного - одного з 10 фігурантів кримінального провадження щодо розкрадання держмайна у вигляді газу українського видобутку.

Також аналогічний термін арешту на 2 місяці з альтернативою внесення застави в розмірі 1,5 млн грн обрано Солом'янським судом ще одному фігуранту у даній справі - Олегу Рябошапці.

Владислав Купріяненко рішенням даного суду також арештований на 2 місяці з альтернативою внесення застави в розмірі 20 млн грн.

У суботу ввечері телеканал "112.Украіна" повідомив, що Солом'янський райсуд Києва заарештував терміном на 60 днів з правом застави в розмірі 50 млн грн ще одного фігуранта цієї справи - Лесю Железняк.

Микита Іванов також арештований за рішенням даного суду на 2 місяці з альтернативою внесення застави в розмірі 50 млн грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування