Розвідка Канади вважає, що Росія готується до нової відкритої війни - ЗМІ

Понеділок, 20 червня 2016, 14:05
Розвідка Канади вважає, що Росія готується до нової відкритої війни - ЗМІ

Експерти розвідувального управління Канади CSIS прийшли до висновку, що Росія готується до нової війни.

Як пише Gazeta Wyborcza, на 104 сторінках свого звіту канадські експерти проаналізували останні зміни у внутрішній і зовнішній політиці Росії, повідомляє "Дзеркало тижня".

Вони стверджують, що останнім часом Росія почала масштабне переозброєння своєї армії. І процес модернізації, перш за все, стосується частин зі звичайним озброєнням. Все це вказує на те, що країна готується до війни.

Автори звіту дійшли висновку, що позиція президента РФ Володимира Путіна залишається непохитною, тому він, швидше за все, буде і далі проводити свою експансивну політику, намагаючись розширити свій вплив за кордоном.

При цьому канадські експерти переконані, що відкриття нового фронту в гібридній війні, яку Росія розв'язала проти України в Криму і на Донбасі, малоймовірно.

У CSIS вважають, що Москва відкриє новий військовий фронт і не буде приховувати свою причетність або уникати відповідальності, як це було у випадку з Україною.

Тим часом, пише газета, в Європі голосно звучать голоси, які закликають не протистояти агресивній Росії, а спробувати її задобрити.

Канада разом з союзниками збирається відправити до Східної Європи своїх солдатів заради стримування російської агресії. А тим часом, НАТО розвернуло наймасштабніші навчання в регіоні з часів закінчення Холодної війни.

Все це розкритикував міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, який заявив про неприпустимість "брязкання зброєю" перед Росією. Натомість він пропонує НАТО продовжують скорочувати озброєння і шукати діалогу з Москвою, щоб налагодити співпрацю.

В цей же час, в звіті CSIS йдеться, що Росія не захоче співпрацювати з Європою і Північною Америкою. Також канадські експерти відзначають, що санкції, які діють проти Росії вже два роки, не вплинули на російську політику щодо Заходу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News