Чубаров: Остаточного рішення про створення кримськотатарського батальйону немає

Понеділок, 20 червня 2016, 18:16

Остаточного рішення про створення кримськотатарського батальйону немає.

Про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. 

За його словами,  добровольча частина майбутнього батальйону складається з кримських татар і тих, хто організовано очікує на формування військового підрозділу.

"У його розробці та затвердженні Меджліс кримськотатарського народу участі не брав", - додав Чубаров. 

Також глава Меджлісу зауважив, що у разі формування батальйону у складі Нацгвардії України або ЗСУ та присвоєння йому номера усі його символи і реквізити мають відповідати вимогам військової символіки України.

"Наразі у Херсонській області є добровольці з Криму, які виявили бажання служити  у спеціальному підрозділі, сформованому на материковій території України з вихідців і уродженців тимчасово окупованого Криму і очікують такого рішення організовано. Однак остаточного рішення про створення зазначеного підрозділу ще немає", - повідомив Чубаров. 

Як відомо, раніше один з організаторів блокади Криму Ленур Іслямов повідомив, що добровольчий батальйон ім. Номана Челебіджихана підняв свій прапор разом із прапором кримських татар та України. 

Раніше Іслямов повідомляв, що спільні патрулі громадського формування "Аскер" із співробітниками поліції для забезпечення безпеки на Херсонщині планують розпочати роботу у травні. 

Громадянське об'єднання "Аскер" формується учасниками акції з цивільної блокади Криму та організовує спільне з поліцією патрулювання Генічеського, Каланчацького та Чаплинського районів Херсонської області.

Так званий прокурор Криму Наталія Поклонська заявила, що прокуратура Криму розпочала попереднє слідство за фактом створення батальйону кримських татар "Аскер".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News