Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський канал показав касетні бомби під час операції у Сирії

Понеділок, 20 червня 2016, 20:50

Команда Conflict Intelligence Team, яка займається розслідуваннями у зв’язку з російською військовою операцією у Сирії, виявила, що телеканал RT показав кадри з авіабази Хмеймім в Сирії, на яких один із російських бойових літаків оснащений касетними бомбами.

На відео, присвяченому інспекції міністра оборони Росії Сергія Шойгу, крупним планом показані закріплені під фюзеляжем літака боєприпаси РБК-500 ЗАБ-2,5 см (напис легко розгледіти) – це тип касетної бомби із запальною бойовою частиною.

Після публікації відео змінили: з кадрів з літаком на злітно-посадковій смузі воно переходить відразу до виступу Шойгу. Однак на YouTube бомби можна побачити за допомогою попереднього перегляду, повідомляється на сайті CIT.

Як відомо, Amnesty International і Human Rights Watch неодноразово звинувачували Росію у застосуванні при завданні авіаударів у Сирії касетних боєприпасів, заборонених міжнародною конвенцією.

У свою чергу офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков заявив, що на базі Хмеймім немає касетних бомб і що російська авіація не використовує їх у Сирії.

"Радіо Свобода"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування