Канада продовжить підтримку України у боротьбі з агресією РФ - Трюдо

Вівторок, 21 червня 2016, 06:46

Канада продовжуватиме рішуче захищати Україну і підтримувати її у боротьбі проти Росії.

Про це під час виступу на канадсько-українському бізнес форумі у Торонто заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає Укрінформ.

"Канада продовжуватиме захищати суверенітет України у відповідь на незаконну анексію Росією Криму та підтримку нею заколотників на сході України", - сказав Трюдо.

Він додав, що Канада також підтримуватиме процес реформування України.

"Поки ви проводите важливі реформи у своїй країні, ми будемо продовжувати рішуче стояти разом з Україною, у тому числі надаючи пряму підтримку зусиллям із посилення демократії, підтримки верховенства права та стимулювання економічного зростання", - зазначив прем’єр-міністр Канади.

За його словами, саме через це уряд його країни зробив підписання Угоди про ЗВТ із Україною своїм пріоритетом.

"Ми продовжуватимемо ділитися нашим досвідом, оскільки розуміємо, що сильна демократія важлива для економічного процвітання. Урешті-решт ми хочемо допомогти Україні досягти стабільності та посилити її середній клас", - наголосив Трюдо.

На його переконання, працюючи разом Канада та Україна "досягнуть більшого економічного процвітання, безпеки та незалежності для українців".

У канадсько-українському бізнес-форумі взяли участь близько півтисячі учасників, серед яких була і численна українська урядова делегація на чолі із першим віце-прем'єр-міністром України Степаном Кубівим. З канадського боку до цієї події, окрім численних підприємців і прем'єр-міністра Трюдо, долучилися міністр міжнародної торгівлі Христя Фріланд, парламентські секретарі міністрів міжнародного розвитку та імміграції, прем'єр-міністр провінції Онтаріо, а також кілька депутатів парламенту.

Як повідомлялось, експерти розвідувального управління Канади CSIS прийшли до висновку, що Росія готується до нової війни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News