Савченко просить Європу "дресирувати" Росію

Вівторок, 21 червня 2016, 15:00

Депутат Верховної Ради Надія Савченко закликає світових політиків допомогти звільнити українців, яких у Росії утримують за ґратами з політичних мотивів, та протидіяти агресії.

Про це вона говорила у ПАРЄ у Страсбурзі у вівторок.

"Я створюю комітет з питань визволення українських політв’язнів з Російської Федерації. В цей комітет я пропоную вступити світовим політикам. Він буде діяти на громадських засадах, політики матимуть право мені сказати своє слово просто як люди, не несучи за це політичної відповідальності", – заявила Савченко.

За її словами, у цьому комітеті буде постійно поновлюватися список тих, кому потрібна ще допомога і за кого потрібно боротися.

"Коли з'явиться колегія цього комітету, у нас буде круглий стіл, де ми обговоримо можливі рішення і дії для впливу на Росію для того, щоб вона повернула всіх живими", – сказала Савченко.

За її словами, "день там – це кожен день на межі, ти не знаєш, житимеш чи ні".

Савченко закликала допомогти іншим ув’язненим, як допомогли звільнити її.

"Такого, як зараз відбувається в Україні, у цивілізованому світі не повинно бути. Це треба зупинити", – сказала вона.

На запитання, чи може, на її думку, Рада Європи поновити Росію у правах, які було обмежено після анексії Криму 2014 року та агресії Росії на сході України, Савченко відповіла:

"Росії багато що пробачалося і багато на що закривалися очі. У нас є Придністров'я, є Абхазія, Осетія, Чечня, це Афган, зараз Дагестан – це політика імперської Росії... ".

"Апетити самодурів, диктаторів завжди ростуть. І зараз вклинення в Україну – якщо цей рубіж здати, не показати Росії, що пора зупинитися і повернутися назад, то післязавтра Росія буде прямим сусідом Франції, Англії, Германії, а потім, може, й США – ну, є такі плани в Кремля… Я не думаю, що Європі сподобається мати сусідом поруч ведмедя, який виліз із тайги" - заявила депутат.

"Ведмідь у тайзі, може, й хазяїн, але коли він із тайги вилазить, то його дресирують. Тому я вважаю, що Європа і весь цивілізований світ має показати Росії дуже чітку позицію, що за свої помилки потрібно відповідати і за свої злочини потрібно понести покарання" – додала Савченко

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування