Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Троє нардепів звинуватили Розенка у пропаганді та дискримінації переселенців

Середа, 22 червня 2016, 17:04

Троє народних депутатів, які зареєстрували постанову у Раді про звільнення віце-прем’єра Павла Розенка з посади віце-прем’єра, закидають йому дискримінацію переселенців та тих, хто проживає на окупованих територіях.

Про це йдеться у пояснювальній записці до проекту постанови про звільнення Розенка.

Як відомо, відповідну постанову у вівторок зареєстрували двоє народних обранців від народного фронту, а саме: Людмила Денісова, Олександр Дроздик, а також нардеп від "Самопомічі" Наталія Веселова.

У пояснювальній записці вказано, що Розенко у своїх публічних виступах та інтерв’ю "вів пропагандистську діяльність стосовно вимушено переміщених осіб, визначивши, що він бореться з шахраями, та збоченцями, шляхом зупинки виплат переселенцям".

"Таким чином пан Розенко П.В. прирівняв вимушено переміщених осіб до шахраїв та розпочав політику дискримінації, а також перевищив свої повноваження, вирішивши перебрати на себе правоохоронні функції, та карати недоведені злочини зупинкою виплат", - йдеться у пояснювальній записці.

Крім того, автори проекту постанови звинувачують Розенка у визнання "ДНР/ЛНР".

"Також в своєму інтерв’ю пан Розенко П.В. фактично визнав ЛНР та ДНР державами. Пряма мова: "Якщо претендуєте на соцдопомогу, то ми повинні знати, що допомогу отримують переселенці, а не жителі ДНР/ЛНР". Пан Розенко П.В. таким чином визнав існування територіальних утворень ДНР/ЛНР та визнав, що там живуть жителі цих держав, а не громадяни України живуть на неконтрольованій території держави Україна", - переконані автори подання", - йдеться у пояснювальній записці.  

доповнено о 16:50 У коментарі "УП" Павло Розенко назвав ці заяви маячнею. Він не виключає, що це передвиборчий піар та вважає, що до голосування за його відставку справа не дійде.  

Розенко нагадав, що останнім часом СБУ викрила багатомільярдні схеми, пов'язані з пенсіями переселенців.

Раніше заступник міністра з питань окупованих територій і вимушених переселенців Георгій Тука заявив, що реальна кількість вимушених переселенців становить близько 800 тисяч осіб.

За даними Міністерства соціальної політики, кількість зареєстрованих переселенців становить понад 1,7 млн осіб.

Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування