Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грицак: Порошенко не ламає "через коліно" й не просить ні про кого

Середа, 22 червня 2016, 15:39

Голова Служби безпеки України Василь Грицак заперечує, що президент Петро Порошенко використовує СБУ для боротьби з ворогами.

"Це банальне словоблуддя: "Він винен, він злочинець". Добре, дайте, будь ласка, факти, спробуємо розібратися. У яких політичних розбірках ми брали участь?" – заявив він в інтерв'ю Ліга.net

"Президент тому й довіряє мені, що я не граюся в політику, не є бізнесменом або олігархом – нікому не належу й нікому нічого не винен. Я на стороні правди. І це значно складніше", – сказав Грицак.

Він зазначив, що спілкується з президентом "практично щодня, включаючи вихідні дні" – як правило, про ситуацію в зоні АТО.

"Президент цікавиться нашою роботою з локалізації терористичних груп, а також щодо розкриття резонансних злочинів. Цікавиться як головнокомандувач. Бувають дні, коли він викликає мене на наради двічі, тричі на день, коли це стосується якихось подій у державі, координації з іншими правоохоронними органами", – сказав Грицак.

На запитання, чи звертався до нього президент із якимись проханнями – "наприклад, що-небудь зробити проти когось, десь посприяти, на щось закрити очі?" – голова СБУ відповів: "Ні, президент із такими проханнями до мене ніколи не звертався".

"Він може висловлювати обурення якоюсь ситуацією – як людина. Його оцінка може не співпадати з моєю чи генерального прокурора. Але він ніколи не ламає через коліно. Він розуміє межі своїх повноважень як президента України, у нього блискуча освіта, він юрист, у тому числі", – сказав Грицак.

"У нас є певна планка взаємин, яка була визначена ним же на самому початку. Ми домовилися, що я завжди говорю правду – мене це повністю влаштовує. Якщо я втрачу можливість говорити правду чи президент перестане її чути – немає проблем, я розвернуся й піду. Це один із ключових моментів", – запевнив він.

"Іноді в нього бувають емоції… але він ніколи не принижує й не ображає людей", – наголосив Грицак.

Він зізнався, що не раз сперечався з президентом. "Він гнівається, я теж якось емоційно реагую на якісь речі. Але він ніколи не переходив якихось меж – як і я, якщо це не стосується моєї честі й гідності", – додав Грицак.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування