У справі Пшонки затримали сина екс-нардепа

Четвер, 23 червня 2016, 18:05

Правоохоронці затримали сина екс-депутата Верховної Ради Юрія Крука Бориса в рамках кримінального провадження за підозрою екс-генерального прокурора Віктора Пшонки у відмиванні коштів.

Про це повідомив начальник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, повідомляють "Українські новини"

"Сьогодні був затриманий син екс-депутата Юрія Крука Борис у справі проти колишнього генпрокурора Пшонки", - повідомив він.

На сайті Генпрокуратури вказано, що затриманий "підозрюється у співучасті у заволодінні колишнім Генеральним прокурором України державними грошовими коштами у розмірі понад 69 млн грн, призначеними для ремонту будівель Генеральної прокуратури України".

"До суду внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - сказано у повідомленні.

Як відомо, батько затриманого Юрій Крук був депутатом Ради 7-го скликання від групи "Економічний розвиток". У парламент пройшов як висуванець Партії регіонів в одномандатному окрузі №143 в Одеській області.

Віктор Пшонка втік із Києва 22 лютого 2014 року. За останніми даними, він перебуває в Росії.

Йому інкримінують заволодіння упродовж 2010-2014 років бюджетними коштами в особливо великих розмірах, виділеними на зведення нової будівлі ГПУ.

Також Пшонку підозрюють в організації умисних вбивств під на Майдані у Києві у період з листопада по лютий 2013-2014 року (ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу); зловживання владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364); прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (частиною 4 статті 368); зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2).

Відповідно до реєстру МВС, Пшонку оголосили в Україні в розшук за статтею 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування