Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мінську обговорять документ про розведення сторін на Донбасі – джерело

П'ятниця, 24 червня 2016, 13:48

Учасники контактної групи щодо Донбасу на одній із найближчих зустрічей можуть обговорити окремий документ щодо відновлення стабільності на сході України.

Про це повідомило російському "Интерфаксу" джерело в підгрупі з безпеки.

"Ведеться робота над документом про розведення сторін. Там передбачається закріпити безпечне розташування сторін таким чином, щоб звести до мінімуму можливі порушення з обох боків при належному контролі з боку ОБСЄ", – сказав співрозмовник агентства.

Він повідомив, що "учасники тематичної підгрупи й контактної групи обговорять документ на одній із найближчих зустрічей".

Джерело нагадало, що найближча зустріч контактної групи в Мінську запланована на 29 червня, потім у липні попередньо зустрічі можуть пройти 13 і 27 числа.

"Заплановано також зустрічі 3 і 25 серпня й 7 вересня", – сказав він.

Раніше повідомлялося, що помічник президента РФ Владислав Сурков і помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд на переговорах у Москві зосередилися на питанні безпеки на Донбасі.

"Переговорники зосередилися на темі підтримки безпеки в рамках Мінських угод, включаючи питання про те, як швидше домогтися повного припинення вогню, виведення важкої артилерії й забезпечення повного безперешкодного доступу представників ОБСЄ у східну частину України", – йдеться у повідомленні американської дипмісії.

"У ході зустрічі обговорювалися наступні кроки з реалізації Мінських угод, щоб підтримати зусилля "нормандської четвірки" щодо українського врегулювання", – зазначили також у посольстві США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування