Британія і ЄС будуть нашими незмінними партнерами - Обама

Субота, 25 червня 2016, 06:46

Президент США Барак Обама заявив, що відносини Штатів і Великобританії залишаться незмінними незалежно від результатів референдуму.

Про це він сказав в п'ятницю, виступаючи на Глобальному саміті з підприємництва в Стенфордському університеті, передає "Голос Америки".

"У той час як відносини Великобританії з ЄС зміняться, особливі відносини, які існують між нашими країнами, залишаться незмінними. Це збережеться. ЄС буде залишатися одним з наших незамінних партнерів", - повідомив Обама.

Він також зазначив, що в зв'язку з результатами референдуму він розмовляв по телефону з прем'єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Держдепартамент США, коментуючи підсумки референдуму, зробив акцент на необхідності участі США в процесі виходу Великобританії з ЄС.

"Держсекретар (Джон Керрі) переконаний, що нам, безумовно, потрібно брати активну участь в цьому процесі, але зберігати спокій, залишатися зваженими", - сказав прес-секретар Джон Кірбі на брифінгу.

Як відомо, 23 червня в Британії пройшов референдум, на якому вирішувалося чи залишиться країна у складі ЄС. Більшість британців проголосували за вихід з Євросоюзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування