Насіров каже, що доходи держбюджету перевиконано на 12 мільярдів

Субота, 25 червня 2016, 10:18

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров заявляє про перевиконання державного бюджету України за доходами за підсумками 5 місяців, при цьому за деякими статтями ситуація "дуже напружена". 

Про це Насіров заявив в інтерв'ю DT.UA.

"На кінець травня дохідна частина бюджету виконана. Перевиконання — мільярдів 12... Виконання дохідної частини бюджету залишається досить напруженим, особливо нас хвилює динаміка у другому півріччі", - додав глава ДФС. 

Говорячи про "проблемні" статті бюджету, Насіров уточнив, що в основному йдеться про рентні платежі - "на бурштин, на газ".

"Там є об'єктивні причини та проблеми: показники за цими статтями завищені. Ми це питання піднімали і в кінці минулого року, коли верстався бюджет, і на початку цього. Очікування з видобутку не відповідають дійсності, а взяти ренту за невидобутий газ неможливо. Але по всім іншим статтям ситуація стабільна", - зазначив він.

Окрім того однією з причин не надто значного перевиконання надходжень Насіров бачить зміцнення гривні в останні місяці.

"У комплексі це добре, але з точки зору виконання дохідної частини бюджету — погано. І по податковому напрямку, і, особливо, по митному напрямку, адже там надходження формуються в основному з доларової вартості, і в результаті ми отримуємо не плюс, а мінус", - пояснив Насіров.

Разом з тим,  говорячи про можливі джерела наповнення бюджету, за словами Насірова, ДФС "покладає надії" на збільшення митних зборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...