У Кличка запевнили, що львівське сміття не загрожує екології Києва

Субота, 25 червня 2016, 12:30
У Кличка запевнили, що львівське сміття не загрожує екології Києва

Спалювання твердих побутових відходів зі Львова на київському заводі "Енергія" у короткі терміни не вплине на збільшення викидів у повітря та не погіршить екологічну ситуацію у столиці.

Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник, пише "Радіо Свобода".

"Завод "Енергія" приймає в будні дні від 600 до 1200 тон сміття на добу, на вихідні об’єми зменшуються в середньому до 250-300 тон на добу. Завод працює лише на 30% від своєї проектної потужності", - заявив Поворозник.

За його словами, проаналізувавши можливості підприємства, влада Києва погодилася "допомогти львів’янам у складній ситуації".

"Наразі завод "Енергія" львівського сміття спалює трохи більше 15% від загального об’єму щодоби", – зазначив Поворозник.

При цьому, за його словами, ідповідно до висновків СЕС, викиди у повітря відповідають нормам і складають 38% від граничних. Він додав, що такі показники не впливають негативно на екологічну ситуацію у місті. 

Також Поворозник зазначив, що всі викиди надходять на очисну станцію Бортницької станції аерації. 

Як відомо, раніше мер Львова Андрій Садовий повідомив, що третину сміття з Грибовицького сміттєзвалища у Львовів вивезуть до Києва.

У свою чергу еколог Володимир Борейко заявив, що прийняття на утилізацію побутових відходи зі Львова може спровокувати забруднення повітря у Київі, зокрема на Харківському масиві, Позняках, Осокорках і Печерську. 

Детальніше про ситуацію у Львові читайте у матеріалі УП "Завал Садового. Чому Львів потрапив у сміттєвий колапс" та інтерв'ю Садового на УП.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...