Тристороння контактна група проведе засідання в середу

Субота, 25 червня 2016, 14:35

Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на сході України проведе засідання 29 червня в Мінську.

Про це повідомила представник України в підгрупі з гуманітарних питань ТКГ, перший віце-спікер Ірина Геращенко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"29-го відбудеться в Мінську і зустріч Тристоронньої контактної групи, і три групи робочих працюватимуть: з безпеки, економічна і політична, крім гуманітарної. Гуманітарна група наступного тижня не зустрічається", - сказала вона.

Геращенко пояснила, що українська сторона наполягала на проведенні відеоконференції цього тижня у зв'язку з погіршенням ситуації на Донбасі. "Очевидно, що ключовим буде питання безпеки", - сказала вона.

При цьому Геращенко вважає, що заяви російської сторони про необхідність в першу чергу зайнятися політичними аспектами врегулювання ситуації є спробою шантажувати Україну для того, щоб "ще раз і ще раз нагадати про амністію, про інші питання політичного блоку".

"Але Україна підкреслює, що повинні бути виконані всі пункти мінських угод. І пріоритетними й першочерговими йдуть саме блок з безпеки і гуманітарний блок", - заявила Геращенко.

Як повідомлялося, 23 червня повинна була пройти відеоконференція тристоронньої контактної групи, однак вона була перенесена на прохання російської сторони.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування