Геращенко: Brexit загальмує безвізовий режим для України

Субота, 25 червня 2016, 15:54

Перший віце-спікер Ірина Геращенко вважає, що Brexit вплине на час отримання безвізового режиму для України.

"Чи вплине Brexit на час отримання безвізу? На мою думку, так. В першу чергу тому, що зараз всі європейські структури і інституції зосереджені на його результатах і всі інші питання тимчасово відійшли на другий план", - написала вона в суботу в Facebook.

"Тому ми втратимо кілька тижнів чи місяців через внутрішні процедури розгляду безвізового питання в Європарламенті і інших інституціях", - прогнозує Геращенко.

Однак вона висловила сподівання, що в профільних комітетах Європарламенту "український кейс розглянуть на цій сесії чи на початку наступної і потім відразу винесуть питання до сесійної зали".

"Твердо переконана, що Україна отримає безвіз цього року. Ми все для цього зробили і зараз головне завдання - твердо і щоденно нагадувати ЄС про виконання їх зобов'язань. І наполягати на проходженні всієї процедури в Європарламенті і Раді ЄС без зволікань", - зазначила Геращенко.

"Ми це і робимо, до речі, цього тижня наші депутати зустрічалися з європейськими і з доповідачкою по українському кейсу, говорили про проходження питання в Європарламенті, комітетах і залі. Колеги запевнили, що все йтиме по процедурі, без зволікань", - додала перший віце-спікер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News