Одного з ключових фігурантів "справи Онищенка" заарештовано

Субота, 25 червня 2016, 16:43
Одного з ключових фігурантів справи Онищенка заарештовано

Солом'янський райсуд м.Києва обрав запобіжний захід Олегу Рябошапці - одному з підозрюваних у кримінальній справі про розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на телеканал "112. Україна", Рябошапка узятий під варту терміном на 60 днів з можливістю внесення застави в сумі 100 млн грн.

Захист Рябошапки має намір подати апеляцію на рішення суду.

Окрім того наразі триває судове засідання у справі щодо другого фігуранта справи про розкрадання газу - суд обирає запобіжний захід для Валерія Постного. Затриманий раніше, Постний може бути звільнений  близько 18:00, оскільки термін затримання - 72 години - спливає ввечері 25 червня. 

Як відомо,  Постний та Рябошапка підозрюються у причетності до корупційної схеми з розкрадання газу в результаті спільної діяльності з ВАТ "Укргазвидобування" (ст.191 і ст.255 КК України), а також у відмиванні грошей, отриманих злочинним шляхом ( ст.209 КК України).

Напередодні розгляд скарги прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо розміру застави одного з фігурантів "газової справи Онищенка" Олега Рябошапки перенесли на 29 червня.

17 і 18 червня щодо усіх 10 осіб, затриманих в ході обшуків 15 червня, було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Сумарний розмір застави склав 1,003 млрд. грн.

Розміри застав, призначених Солом’янським судом стосовно Валерія Постного та Олега Рябошапки, які є одними з ключових фігурантів розслідування, були найменшими: 1 млн. грн та 1,5 млн. грн відповідно.

22 червня за них внесли застави, проте їх знову затримали.

Антикорупційні прокурори вимагають від апеляційного суду Києва у сотні разів збільшити розмір застав для цих двох соратників нардепа.

За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн. З яких 1,6 млрд. – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд. грн – це несплачена сума ренти за користування надрами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News