У Харкові арештували інгуша, якого Росія підозрює в тероризмі

Субота, 25 червня 2016, 18:24

Комінтернівський райсуд Харкова задовольнив клопотання начальника відділу міжнародного співробітництва прокуратури області про застосування тимчасового арешту до інгуша, який розшукується Інтерполом за злочини, вчинені 2014 року на території РФ.

"Застосувати тимчасовий арешт... терміном на 40 діб до надходження запиту про його видачу. Термін тимчасового арешту рахувати з моменту затримання, а саме з 14 год. 15 хв. 17 червня 2016 р.", - йдеться в ухвалі судді Світлани Ариничевої, опублікованому на сайті Єдиного держреєстру судових рішень.

У мотивувальній частині документа зазначається, що чоловік розшукується слідчим управлінням для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, передбачених ст.205.3 (проходження навчання з метою здійснення терористичної діяльності), ч.2 ст.205.5 (організація діяльності терористичної організації і участь в діяльності такої організації), ч.2 ст.208 (організація незаконного збройного формування або участь у ньому) КК РФ.

У зв'язку з ухиленням підозрюваного від органів досудового розслідування він був оголошений в міжнародний розшук по каналах Інтерполу.

Чоловік був затриманий співробітниками поліції в аеропорту "Харків" 17 червня.

Як повідомило кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, затриманий підозрюється в зв'язках з ІДІЛ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування