Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

"ДНР" вирішила "націоналізувати" все майно України – ЗМІ

Неділя, 26 червня 2016, 11:21
ДНР вирішила націоналізувати все майно України – ЗМІ

Так звана "ДНР" прийняла закон про націоналізацію, який оголошує власністю "ДНР" все майно держави Україна на її території.

Як повідомляє "Газета.Ru", закон був прийнятий "народною радою" в п'ятницю, 24 червня.

"Закон зачитала представник глави "ДНР" в народній раді Світлана Єгорова, і його тут же схвалили в першому і в другому читаннях", - пише видання.

"Закон оголошує власністю "ДНР" все майно держави Україна на її території аж до Донецької залізниці, а також всі підприємства, банки і організації, де держава Україна мала свою частку. Крім того, закон визначає порядок націоналізації технологічних комплексів, які мають стратегічне і оборонне значення для "ДНР", - йдеться в статті.

Джерело "Газета.Ru" в "уряді ДНР" прокоментував майбутній процес: "Перелік підприємств можна зрозуміти, вивчаючи указ про санкції. Всі, хто не пройшов реєстрацію в республіці, теж можуть потрапити під націоналізацію".

Указ про санкції поширюється на той самий перелік людей, яким раніше був заборонений в'їзд в "ДНР". Його починає донбаський олігарх Рінат Ахметов. До списку також потрапили 49 найбільш помітних в останні десятиліття бізнесменів і політичних гравців Донбасу.

"Тепер очевидно, що цей список складався, щоб охопити власників всіх технологічних ланцюжків Донбасу: металургійних, вугільних, хімічних, машинобудівних, харчових. Від господаря горлівського хімічного гіганта "Стирол" Миколи Янковського до власника заводів торгової марки "Олімп" горілчаного короля Павла Климця", - пише видання.

Як стало відомо "Газета.Ru", напередодні публікації зі списку нев'їзних виключили чотири прізвища: лідера українських комуністів Петра Симоненка, колишнього заступника генерального прокурора часів Януковича Рената Кузьміна, "вугільного генерала" Юхима Звягільського і колишнього главу донбаської податкової адміністрації Олександра Папаїку.

У той же час, підконтрольні "ДНР" сайти не повідомляють про прийняття такого закону. Однак повідомляється про прийняття іншого закону - про нотаріат, який, за даними "Газета.Ru", був проголосований після націоналізації.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування