Парубій розповів, коли Рада призначатиме нових членів ЦВК

Неділя, 26 червня 2016, 12:00

Парламент розгляне питання про призначення нових членів ЦВК після досягнення "взаєморозуміння між фракціями".

Про це заявив спікер Андрій Парубій на брифінгу перед початком Форуму місцевого розвитку в Трускавці, передає УНІАН.

Він нагадав, що голови деяких фракцій звернулися до профільного комітету з проханням перенести розгляд відповідних постанов у зв'язку з необхідністю завершити консультації.

"Для мене подібне звернення голів фракцій є важливим аргументом, тому що найгірше, що ми могли б зробити, - це відкликати старих членів ЦВК і не обрати нових. Це призвело б до паралічу Центральної виборчої комісії", - сказав Парубій.

Він зазначив, що "поки не буде в залі політичного консенсусу з цього питання, поки не буде взаєморозуміння і буде небезпека, що ми можемо провалити обрання, це може становити загрозу і для проміжних виборів, які зараз мають відбутися, і в цілому для функціонування Центральної виборчої комісії".

"Тому я буду чекати порозуміння між фракціями парламенту, і після того, як це порозуміння буде знайдено, коли мені його покладуть на стіл, після цього це питання невідкладно буде внесене до зали", - сказав голова ВР.

3 червня в Верховній Раді були зареєстровані президентські проекти постанов про звільнення 12 членів ЦВК у зв'язку з перевищенням терміну їх повноважень і призначення 11 членів Центрвиборчкому (№№ 4789 і 4790).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News