В Ізмаїлі готуються скасувати надзвичайну ситуацію

Неділя, 26 червня 2016, 17:30

Надзвичайна ситуація в Ізмаїлі Одеської області буде скасована 28 червня після перевірок всіх об'єктів громадського харчування і ринків.

Про це повідомив в.о. головного санітарного лікаря Святослав Протас, написав мер міста Андрій Абрамченко у неділю в Facebook.

За словами мера, Ізмаїл відвідали міністр охорони здоров'я Віктор Шафранський і Протас. Вони побували у всіх медичних установах міста, де знаходяться хворі, які надійшли під час спалаху кишкової інфекції зі скаргами на розлади з боку шлунково-кишкового тракту.

Шафранський подякував усім, хто причетний до локалізації спалаху інфекції, і зазначив, що, якби не адекватні дії, місцева проблема могла б набути національного масштабу.

Протас підтвердив, що надзвичайна ситуація буде скасована 28 червня - після проведення комісійних перевірок всіх об'єктів громадського харчування і ринків, щоб не допустити розвитку інфекції побутовим шляхом.

Абрамченко також повідомив, що в неділю до Ізмаїлу прийшли результати аналізів проб води, відібрані з комунальних свердловин, звідки вода подається в місто.

"Вірус не виявлений. Тому ми вже сьогодні після обіду починаємо набирати звідти питну воду в бочки і завозити по районам міста. Воду треба обов'язково кип'ятити", - написав мер.

За його словами, протягом декількох днів будуть готові результати аналізів води з водопровідної мережі. До цього вода придатна для вживання після обов'язкового кип'ятіння.

Мер також повідомив, що в неділю з опівночі до 13 години до лікарні міста надійшли п'ять чоловік зі скаргами на високу температуру, нудоту, розлад шлунка. Четверо з них - діти.

Він також написав, що, станом на 18 годину суботи, з початку спалаху кишкової інфекції до лікарні міста надійшли 711 осіб, з них 410 дітей.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування