Євроюст допоможе Україні повернути вкрадене Януковичем – Луценко

Понеділок, 27 червня 2016, 20:51

Нові домовленості між Україною і Європейською організацією з питань юстиції підвищать ефективність та прискорять надання правової допомоги українській стороні з боку країн-членів ЄС.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко у понеділок у Брюсселі після підписання двосторонньої угоди з Євроюстом, повідомляє "Укрінформ".

"Так, це допоможе", – розповів він, відповідаючи на запитання про перспективи використання можливостей Євроюсту для, зокрема, повернення незаконно привласнених державних активів колишніми українськими високопосадовцями.

"Як відбувається на цей момент: ми питаємо, чи правда, що у Британії відбувся перерахунок з такого-то офшору на такий-то. Деякі країни надають відповідь за місяць – деякі через три роки... Отже, це неефективно. Є багато країн, які затягують відповідь, і поки що ми не можемо на це ніяк вплинути", – зазначив Луценко.

"Нині ми стали повноцінним членом організації, яка створена для того, щоб швидко обмінюватися подібною інформацією", – сказав він.

Водночас Луценко зазначив, що "не слід мати ілюзію", що питання правової допомоги з європейськими партнерами вирішуватимуть надто швидко, але умови проведення міжнародних розслідувань, міжнародних переслідувань, затримань буде вдосконалено.

Очікується, що угода з Європейською організацією з питань юстиції створить правову основу для використання Україною можливостей розслідування злочинів транснаціонального характеру, зокрема тероризму, незаконного обігу наркотиків, торгівлі людьми, корупції, кіберзлочинності, відмивання коштів, шахрайства та інших злочинів, вчинених за участю транскордонних злочинних організацій.

З метою підвищення ефективності співробітництва Україна зможе направити прокурора зв’язку до секретаріату Євроюсту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування