Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна підключилася до досліджень і навчань Євратома

Понеділок, 27 червня 2016, 21:23

Уряд України та Європейське співтовариство з атомної енергії підписали Угоду про асоційовану участь України у програмі наукових досліджень та навчань Євратома на період 2014-2018 років.

Угоду підписали у Брюсселі міністр закордонних справ України Павло Клімкін та європейський комісар із питань досліджень, науки та інновацій Карлос Моедаш у присутності президента України Петра Порошенка.

Як повідомляє прес-служба президента, метою укладення угоди є набуття Україною статусу асоційованого члена у програмі наукових досліджень та навчання "Євратом (2014-2018)" та забезпечення нормативного-правового підґрунтя для участі України у зазначеній програмі.

Це відкриває шляхи для участі українських наукових установ у перспективних проектах сфери ядерної енергетики, що сприятиме імплементації державою стандартів ядерної безпеки Європейського Союзу.

Очікується, що імплементація угоди сприятиме інтеграції України до європейської наукової спільноти та посиленню міжнародного науково-технічного співробітництва в галузі ядерної енергетики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування