Комітет дозволив притягнути Онищенка до відповідальності

Середа, 29 червня 2016, 17:29
Комітет дозволив притягнути Онищенка до відповідальності

Регламентний комітет Верховної Ради схвалив подання генерального прокурора щодо притягнення до відповідальності депутата від "Волі народу" Олександра Онищенка.

За відповідне рішення комітет одноголосно (присутні були 7 з 9 членів) проголосував у середу.

Що стосується затримання і арешту депутата, то комітет вважає, що "ці рішення розглядати передчасно".

У той же час комітет залишив за Верховною Радою право проголосувати за арешт чи затримання Онищенка. Однак просить зробити це окремими голосуваннями, щоб це рішення не було оскаржене, як у справі нардепа Ігоря Мосійчука.

Комітет звернув увагу, що ГПУ мала подавати окреме подання щодо кожного виду запобіжного заходу щодо Онищенка, а не одне, як це було зроблено.

Сам Онищенко на оголошення рішення комітету не прийшов, хоча в ході засідання комітету був присутній.

"Ми вказали голові парламенту, що є певні порушення щодо подання. Тепер він має ухвалити рішення: або повернути подання у ГПУ для усунення недоліків, або винести на голосування в залу. Якщо будуть голосувати, то комітет рекомендує провести три окремих голосування: щодо дозволу на притягнення до відповідальності, щодо затримання і щодо арешту",- пояснив УП член комітету Михайло Папієв.

Водночас, перший заступник голови комітету з питань регламенту Павло Пинзеник повідомив, що у висновку комітет дав аналіз свого "бачення подання".

"Є недоліки подання у частині, яка стосується надання згоди на затримання і арешт. Щодо притягнення до кримінальної відповідальності, то там може бути. Ми вважаємо, що мають бути три окремі подання, а не одне. Що стосується по суті, то комітет зробив висновок, що подання в частині надання згоди на арешт та затримання є недостатньо обґрунтованим", - сказав він.

"Ми не почули достатньої аргументації, чому до цього народного депутата треба застосував такий суворий запобіжний захід, як взяття під варту", - додав Пинзеник.

Як відомо, у вівторок спікер Верховної Ради Андрій Парубій пообіцяв не тягнути з розглядом питання зняття недоторканності із депутата Олександра Онищенка.

Онищенка звинувачують у організації злочинного угруповання.

За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми, організованої зокрема нардепом Онищенком, державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн.  

Роман Кравець, Роман Романюк, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News