Суд підтвердив арешт для фігуранта справи "групи Курченка" Сухомлина

Середа, 29 червня 2016, 22:25
Суд підтвердив арешт для фігуранта справи групи Курченка Сухомлина
Коммерсантъ

Суд підтвердив арешт із заставою 100 мільйонів гривень для фігуранта справи "групи Курченка" Олександра Сухомлина.

Про це "Українській правді" повідомив прокурор сил АТО Костянтин Кулик, присутній на засіданні Голосіївського районного Київсуду в середу.

"Захист спробував видати з Сухомлина людину, яка не розуміла що відбувається і не могла нічого зробити. Ми довели, що він погодився бути поплічником влади Януковича, намагаючись захистити свій бізнес на шкоду іншим громадянам, позбавляючи їх можливості придбати скраплений газ", – повідомив співрозмовник УП.

Розгляд апеляції щодо ще одного фігуранта справи – Андрія Кошеля відклали на 6 липня.

Як відомо, Головна військова прокуратура здійснює розслідування "за фактом створення та керівництва екс-президентом України В. Януковичем злочинної організації з числа вищих посадових осіб органів державної влади та інших, пов’язаних із ними осіб, з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України, власності, у сфері господарської діяльності, а також у сфері службової діяльності та професійної діяльності".

Кошель є фігурантом кримінальної справи, яка стосується продажу скрапленого газу на спецаукціонах.

Як писала Українська правда у матеріалі "Мільйонери нізвідки. Легалізація групи Курченка", Андрій Кошель, згідно зі статутними документами ТОВ "СЄПЕК", є главою компанії і є її засновником – він вніс у її статутний капітал 100 мільйонів гривень. Кошеля неофіційно називали соратником Курченка.

Під час обшуку у нього знайшли нагородний ніж від президента Росії.

11 червня Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Генпрокуратура у справі СЄПЕК затримала Олександра Сухомлина – заступника міністра економічного розвитку часів екс-президента Віктора Януковича.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...