Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стець шкодує, що журналістам зі списку "Миротворця" погрожують

П'ятниця, 3 червня 2016, 09:09
Стець шкодує, що журналістам зі списку Миротворця погрожують

У міністерстві інформації вибачилися перед іноземними журналістами за погрози через оприлюднення їхніх прізвищ на сайті "Миротворець" і нагадали, що проникнення на окуповані території з боку Росії – це порушення закону.

Про це йдеться у повідомленні  Міністерства інформації.

"Ми цінуємо відданість і сміливість журналістів, які ризикуючи життям, виконують свій обов’язок, доносять правду про події на захоплених українських територіях. Разом з тим, маємо вчергове нагадати, що Закон – один для всіх, і ніхто, журналісти в тому числі, не має права незаконно, без відповідного дозволу української влади, проникати на тимчасово окуповану територію України з боку Росії", - сказано в повідомленні.

"Ми розраховуємо на розуміння наших іноземних партнерів, політиків, журналістів, представників неурядових організацій", - додали в повідомленні.

У свою чергу міністр Юрій Стець закликав патріотів та журналістів "зробити адекватні висновки з цієї історії".

"Ми всі маємо бути зацікавленими в об'єктивному висвітленні ситуації на Донбасі, ми маємо знати, що і як відбувається там: чим живуть наші українські громадяни, як глибоко вкорінилась російська пропаганда, яка змальовує нас з вами фашистами і бандерівцями. Нам треба знати, що робить окупаційна влада, і з чого нам прийдеться починати, відновлюючи українську владу і порядок на тимчасово окупованих територіях", - зазначив він.

"А своїм колегам, іноземним журналістам, хочу сказати. Ми шкодуємо про погрози, які були висловлені на вашу адресу, і сподіваємось, що українці розібрались в цій ситуації, розум взяв верх над емоціями. Давайте разом працювати", - зазначив він.

"Але ми не будемо терпіти тих, хто затриманий нашими правоохоронцями, дістає посвідчення "фрілансера", сподіваючись, що це дозволить уникнути переслідування за Законом", - наголосив міністр.

Як відомо сайт "Миротворець" 24 травня оприлюднив оновлений список журналістів, які, як йдеться в повідомленні на сайті, "співпрацюють з країною-агресором". У переліку – 293 людини, в тому числі четверо українських журналістів, вказані поштові адреси на території Росії і номери телефонів.

Список, оприлюднений "Миротворцем", відповідає переліку журналістів іноземних ЗМІ, акредитованих при Міністерстві закордонних справ Росії станом на квітень 2016 року, що є на офіційному сайті російського МЗС.

Після цього в 20-х числах травня один з сайтів бойовиків опублікував список українських і закордонних журналістів з їхніми контактними даними, які були акредитовані в зоні АТО на початку конфлікту.

Поліція Києва 2 червня попросила представників ЗМІ, чиї дані оприлюднені на сайті "Миротворець" і які зазнали перешкоджання у професійній діяльності,звернутися у слідче управління для надання показань у якості свідків.

В ОБСЄ сподіваються, що внаслідок розслідування причетні до оприлюднення на сайті "Миротворець" особистих даних журналістів будуть притягнуті до відповідальності.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...