Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захарченко й Плотницький обурилися змінами до Конституції

П'ятниця, 3 червня 2016, 12:17

Лідери сепаратистів Донбасу Олександр Захарченко й Ігор Плотницький не визнають зміни до Конституції України, внесені Верховної Радою 2 червня.

Про це йдеться у спільній заяві лідерів так званих донецької й луганської "народних республік", опублікованій на сепаратистському ресурсі "Донецкое агентство новостей".

"Укотре український президент і уряд, видаючи бажане за дійсне, подають свої рішення як виконання окремих пунктів Комплексу заходів. Але й ці поспішні дії України, поставленої в рамки західними партнерами, не принесуть необхідного результату", – заявили Плотницький і Захарченко.

Вони стверджують, що "у комплексі заходів чітко прописано узгодження всіх нормативно-правових актів із представниками ДНР і ЛНР".

"За півтора роки ми подали масу варіантів проектів конституційних змін і законопроекту про вибори, але реакції від української сторони немає й донині", – обурюються Захарченко й Плотницький.

"При цьому український парламент виносить на розгляд і навіть ухвалює якісь закони, анонсує ухвалення змін до конституції, нібито в рамках реалізації Мінських угод, що в реальності є відвертою брехнею", – додають вони.

Захарченко й Плотницький заявляють, що "народ Донбасу не визнає Закони України, не погоджені з його представниками, і, тим більше, не стане проводити за ними вибори".

"Ми також вважаємо деструктивною позицію України щодо ухвалення змін до Основного Закону країни", – додають вони.

"Ухвалення змін до Конституції України, не погоджених із ДНР і ЛНР, ми вважатимемо грубим порушенням Мінських угод, що, у свою чергу, ускладнить обговорення інших пунктів домовленостей, у тому числі й контроль кордону ЛДНР із Російською Федерацією", – погрожують лідери сепаратистів.

За твердженням Захарченка й Плотницького, тільки узгодження всіх позицій представниками "народних республік", тільки повне й обопільне виконання всіх пунктів Мінських угод зможе привести до миру на Донбасі й в Україні.

Як відомо, 2 червня Верховна Рада України 335 голосами підтримала зміни од Конституції України в частині правосуддя.

Згідно з ними, серед іншого, створюється новий Верховний Суд, а президент після введення нового адміністративно-територіального устрою, але не пізніше 31 грудня 2017 року, втратить право створювати суди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування