СБУ: Трепак не доповідав про "чорну бухгалтерію" ПР

П'ятниця, 3 червня 2016, 14:50

У Службі безпеки заявляють, що їм невідомо про те, коли саме матеріали так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів з'явилися у екс-заступника голови спецслужби Віктора Трепака.

Про це повідомила в п'ятницю в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" речник СБУ Олена Гітлянська.

"Ми не знаємо, коли ці матеріали з'явилися у Трепака. Будучи співробітником Служби безпеки України, він не доповідав про них керівництву рапортом, який мав бути проаналізований і йому була б дана належна оцінка", – сказала Гітлянська.

При цьому вона підкреслила, що Трепак за своєю посадою був куратором робочої групи, яка займалася розслідуванням злочинів проти Майдану і фінансовими махінаціями колишньої влади.

У цю групу, за словами Гітлянська, входить 39 співробітників СБУ і очолює її керівник одного з департаментів СБУ Анатолій Дублик.

"Ця група виконала понад 200 доручень Генеральної прокуратури, і ніхто з представників цієї групи, в тому числі і керівник групи, нічого не чув про ці матеріали", – підкреслила речник СБУ.

У цьому контексті вона додала: "Тому ми не можемо говорити, коли саме у Трепака з'явилися ці матеріали".

За словами Гітлянська, цих документів не було і у керівника Управління спецрозслідування Генпрокуратури Сергія Горбатюка.

Коментуючи заяву Трепака на одному з телеканалів про те, що за ним нібито стежать, Гітлянська підкреслила, що ця людина як оперативний співробітник прекрасно знає, як діяти в подібних ситуаціях.

"Сьогодні ми знаємо про факти незаконного стеження з боку приватних осіб за нашими співробітниками і швидко припиняємо це. Про стеження він повинен був повідомити керівника Служби", – підкреслила Гітлянська, додавши, що Трепак досі перебуває в розпорядженні СБУ.

"У СБУ є сили і засоби, щоб ті, хто за ним нібито стежить, через півгодини лежали обличчям на землі", – сказала речник СБУ.

Вона також заявила, що Трепак мав звернутися в установленому порядку в зв'язку з цим, а не говорити про це по телебаченню.

"Його можна було б зрозуміти, якби він до нас звернувся, а ми його не захистили", – додала Гітлянська.

Закарпатський губернатор Геннадій Москаль раніше заявляв, що вважає, що списки одержувачів грошей з "чорної каси" Партії регіонів були викрадені під час підпалу офісу ПР на Липській у Києві 18 лютого 2014 року під час Революції гідності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування