Ложкіна помітили на святі в фігуранта "чорної бухгалтерії" ПР

П'ятниця, 3 червня 2016, 19:44

Голова Адміністрації президента Борис Ложкін приїжджав на святкування дня народження екс-регіонала, а нині нардепа від групи "Відродження" і фігуранта так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів Євгена Гєллєра.

Це видно на відео, що оприлюднила програма "Схеми", журналісти якої стали свідками свята з великою кількістю VIP-гостей.

Святкування дня народження депутата Гєллєра відбулося 12 травня у столичному ресторані "Липський особняк".

Окрім голови АП, на свято до екс-голови бюджетного комітету Верховної Ради часів Віктора Януковича завітав олігарх Ігор Коломойський, співвласник так званої групи "Приват" Геннадій Боголюбов, спонсор "Опозиційного блоку" депутат Вадим Новінський, парламентарі від БПП Артур Палатний, Валерій Іщенко.

Окрім того, були депутати з "Відродження" Віталій Хомутиннік, Олег Кулініч, Антон Кіссе та Олександр Біловол, Ігор Шкиря, Валерій Писаренко, Валентин Нечипоренко, Антон Яценко, Дмитро Святаш, Андрій Шипко, представники "Опозиційного блоку" Андрій Кисельов та Михайло Папієв, екс-голова Одеської ОДА Ігор Палиця й екс-депутат від Партії регіонів Володимир Продівус.

Євген Гєллєр під час президентства Віктора Януковича був впливовим членом Партії регіонів і очолював один із ключових парламентських комітетів – з питань бюджету. Зараз Євген Гєллєр – депутат від групи "Відродження".

Згідно з опублікованими документами "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, у 2012 році, у той час, коли Євген Гєллєр обіймав посаду голови бюджетного комітету, людина з прізвищем Гєллєр і такими ж ініціалами отримала: 400 доларів на переліт, 160 тисяч доларів з позначкою "депутати в коаліцію", 395 тисяч доларів з позначкою "Наша Україна", 500 тисяч доларів з позначкою "ЦВК", 4,9 тисячі доларів з позначкою "аванс п\о", майже мільйон доларів з нерозбірливим призначенням, ще два аванси п\о і два повернення, 70 тисяч доларів з позначкою "Заневський А.П." (саме таке прізвище мав начальник охорони Януковича).

Найбільша сума – 1 мільйон 420 тисяч доларів з позначкою "Апостол (Коаліція)".

31 травня "Українська правда" оприлюднила записи, які свідчать про тіньові готівкові витрати Партії регіонів, згідно з якими, у другому півріччі 2012 року через "чорну бухгалтерію" було витрачено 66 мільйонів доларів.

А 30 травня Національне антикорупційне бюро України почало розслідування на підставі заяви екс-заступника голови Служби безпеки України Віктора Трепака про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів.

За його словами, йдеться про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

16:02
Ворог вночі атакував ще 2 ГЕС, під загрозою катастрофи опинилась і Молдова - Зеленський
16:02
Заступник аграрного міністра Польщі зривав переговори з Україною - польські асоціації
15:56
Топгенерал США заявив, що для Америки вже не так ризиковано відправляти ATACMS в Україну
15:33
Росія вдарила двома ракетами по Одесі. Їх збили, але уламки впали на цивільних
15:33
На Херсонщині тракторист підірвався на російській міні
15:30
Ризики для військових: петиція до Зеленського про обмеження роботи онлайн-казино зібрала голоси
15:21
Зеленський після Ставки: Через атаки РФ на ГЕС під загрозою не лише Україна, а й Молдова
15:16
Зарплати вчителів: Лісовий натякнув на потенційно нову систему мотивації
15:12
На березі Тиси можуть побудувати мультимодальний термінал для міжнародних перевезень
15:11
відео, фотоНа Харківщині сапери знешкодили російську авіабомбу
Усі новини...