Міністру заборонили звільняти керівників аграрних підприємств

Четвер, 30 червня 2016, 12:04

Голосіївський районний суд ухвалив рішення, яким заборонив міністру аграрної політики звільняти керівників аграрних держпідприємств.

Про це керівник Мінагрополітики Тарас Кутовий розповів журналістам, повідомляє "Укрінформ".

"Голосіївський суд ухвалив рішення, згідно з яким я не маю права звільняти керівників аграрної ДП. Маємо на одному підприємстві керівника, дії котрого є злочинними, але суд не дозволяє таких керівників звільняти", – сказав Кутовий.

Як відомо, при Міністерстві аграрної політики та продовольства утворено комісію з проведення конкурсного відбору керівників державних сільськогосподарських підприємств.

Водночас на сайті Мінагропроду у відповідному розділі поки що немає жодного повідомлення про проведення конкурсів. 

У 2015 році було оголошено конкурси на заміщення посади керівника для близько 40 державних підприємств, зокрема, ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України", ДП "Укрспирт", ДАК "Хліб України". Частина цих конкурсів не відбулася через відсутність претендентів, частина була оскаржена в судах. 

Мінагропрод заявляв про наміри до кінця 2016 року передати на приватизацію у Фонд державного майна України всі державні сільськогосподарські підприємства. За твердженням чиновників Мінагропроду, сьогодні ці активи приносять державі лише збитки. 

Урядова постанова №271 визначає передачу 62 аграрних об’єктів, а фактично, станом на березень 2016 року, Фонду держмайна було передано лише 10 таких об`єктів. 

За словами очільника ФДМУ Ігоря Білоуса, найбільша проблема - відсутність правовстановлюючих документів на нерухоме майно та земельні ділянки у таких підприємств. Це змушує Фонд відмовлятися від прийому таких об’єктів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування