СБУ: директор ХТЗ хотів вивезти завод до Росії

Субота, 4 червня 2016, 14:42

Співробітники Служби безпеки попередили спробу менеджменту російської промислової групи знищити виробничий комплекс ПАТ "Харківський тракторний завод".

Про це повідомляє у суботу прес-служба СБУ.

Призначений у березні 2016 року новий генеральний директор підприємства, за вказівкою російських власників "ХТЗ" провів підготовку до демонтажу для подальшого вивезення до Росії обладнання ливарних цехів.

До переправлення за кордон була підготовлена й технічна та конструкторська документація на продукцію заводу.

Директор готувався також звільнити з підприємства майже третину усіх працівників. Процент спеціалістів, які задіяні у реальному виробництві складав майже 50%. Менеджментом був виданий відповідний наказ та затверджено новий штатний розклад.

Реалізація цих планів призвела б до повного припинення діяльності "Харківського тракторного заводу", на якому планувалося розміщення замовлення Міністерства оборони України, зазначають в СБУ.

Після втручання Служби безпеки було накладено арешт на майно і рахунки заводу.

Генеральному директору підприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14 та ст. 113 Кримінального кодексу України та оголошено його у розшук.

Суд надав дозвіл на затримання підозрюваного та доставлення його до суду для обрання запобіжного заходу - тримання під вартою.

Слідство триває.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування