"ВКонтактє" запевняє, що хакерська база даних уже застаріла

Понеділок, 6 червня 2016, 11:44

Представник "ВКонтактє" Євген Красніков запевняє, що хакерська база даних не несе загрози для користувачі цієї соцмережі.

Про це він заявив у розмові з vc.ru, коментуючи інформацію про те, що хакер під прізвиськом Peace виставив на продаж у "дарквебі" базу з даними понад 100 мільйонів користувачів "ВКонтактє".

За словами Краснікова, виставлені на продаж паролі не актуальні з 2012 року.

"Злому бази даних "ВКонтактє" не було, йдеться про стару базу логінів/паролів, яку шахраї збирали в період з 2011 до 2012 року. Усім згаданим у ній користувачам дані для входу на сторінки змінювалися примусово", – сказав він.

"У профілактичних цілях ми б хотіли ще нагадати користувачам "ВКонтактє" про неприпустимість установки неперевіреного ПЗ на свої пристрої, можливість обрати двофакторну аутентифікацію в налаштуваннях аккаунта й застерегти від використання простих паролів, які легко підбираються", – додав Красніков.

Раніше повідомлялося, що хакер Peace продавав за 1 біткоін (близько $570) базу з іменами користувачів, email, номерами телефонів і паролями до 100 544 934 записів – але пізніше лот зняли з продажу. При цьому Peace стверджував, що має доступ ще до 71 млн профілів.

За словами аналітиків, приблизно 41,1 млн аккаунтів із продаваної бази зареєстровано на mail.ru, а найбільш популярним паролем був простий "123456" (709 067 згадувань), також часто зустрічалися "123123", "qwerty" і "qwertyuiop" (перший рядок літер на клавіатурі).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування