Міноборони приєдналося до угоди бойової тактичної групи ЄС

Вівторок, 7 червня 2016, 06:44

Міністерство оборони України приєдналося до Технічної угоди між Міністерствами оборони Польщі, Словаччини, Угорщини та Чехії стосовно співробітництва в рамках Бойової тактичної групи Європейського Союзу, сформованої країнами Вишеградської четвірки (БТГ ЄС В4).

Про це повідомляє прес-служба місії України в ЄС.

"6 червня, у штаб-квартирі НАТО, м. Брюссель, відбулося підписання Ноти про приєднання Міністерства оборони України до Технічної угоди між Міністерством національної оборони Республіки Польща, Міністерством оборони Словацької Республіки, Міністерством оборони Угорщини та Міністерством оборони Чеської Республіки стосовно їх співробітництва в рамках Бойової тактичної групи Європейського Союзу, сформованої країнами Вишеградської четвірки, яка знаходиться в стані готовності для ЄС у першій половині 2016 року", - сказано у повідомленні.

Відзначається, що з підписанням Ноти було завершено нормативно-правове врегулювання досягнутих домовленостей, загальних зобов’язань, принципів та процедур, згідно з якими сили та засоби Збройних Сил України визначеним складом беруть участь у оперативному чергуванні БТГ ЄС В4.

У місії України в ЄС уточнили, що участь в оперативному чергуванні БТГ ЄС дає змогу Збройним Силам України розвивати оперативні спроможності, набувати кращих військових стандартів та підтримувати взаємосумісність з арміями держав-членів ЄС у контексті спільної діяльності щодо врегулювання криз. 

У першому півріччі 2016 року українські військовослужбовці брали участь в оперативному чергуванні групи ЄС "Хелброк" і Вишеградської четвірки спільно з військовими з Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...