Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клімкін: Росіян у поліцейській місії ОБСЄ не буде

Вівторок, 7 червня 2016, 11:02

Військовослужбовців Росії, незважаючи на її членство в ОБСЄ, в обговорюваній збройній поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі не буде.

Про це заявив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє Укрінформ.

"Ми будемо прагнути до того, щоб місія була максимально ефективною. Звичайно, уявити, коли російські представники будуть озброєні на території України - це повна абстракція", - заявив він.

Міністр також прокоментував питання щодо можливої участі в місії так званих "союзників" Росії по ОДКБ.

"Одна з ідей, яку ми обговорюємо - це так званий принцип "негативних списків". Коли з кожної країни говорять, що такі країни не беруть участь,  і потім залишають в основному країни, які вважаються умовно нейтральними. Це одна з опцій, яка зараз обговорюється ", - заявив Клімкін.

Клімкін заявив, що поліцейська місія ОБСЄ потрібна для того, щоб гарантувати безпеку до, під час і після виборів на Донбасі. "Тому місія там повинна залишатися до того моменту, коли саме люди відчують, що вони повернулися до нормального життя", - заявив він.

"Нам треба погодитися щодо трьох речей. Перше - це, власне, мандат цієї місії і також нам потрібен консенсус (оскільки рішення в ОБСЄ приймаються консенсусом). Друге - це узгодити бюджет місії (без бюджету вона далі просто не буде реалізована). І третє (дуже важливий момент, про який багато хто забуває) - це правила застосування зброї, якщо місія буде озброєна ", - пояснив Клімкін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування