Росія призупинила фінансування керченського мосту

Середа, 8 червня 2016, 11:39
Росія призупинила фінансування керченського мосту

Компанія "Стройгазмонтаж" наближеного до Путіна мільярдера Аркадія Ротенберга не може продовжити будівництво Керченського мосту через затримки оплати виконаних робіт.

Про це йдеться в листі гендиректора компанії Андрія Кириленка першому заступнику міністра транспорту Євгену Дітріху і главі Росавтодору Роману Старовойту, повідомляє російський Forbes.

Згідно з матеріалами порталу держзакупівель, останній раз кошти компанія отримувала 1 грудня 2015 року. Всього в 2015-му компанії перерахували 48,9 млрд рублів, на 2016 рік заплановано ще 65,4 млрд рублів.

Кириленко наголошує, що причина затримки оплати в "особливості банківського і планованого казначейського супроводу" і просить вирішити проблему. За його словами, "на будівництві об'єкта склалася вкрай критична ситуація" і подальші затримки внесення змін до розпорядження уряду про будівництво Керченського мосту від 30 січня 2015 року неприпустимі.

Він додав, що "Стройгазмонтаж" вже задіяв у будівництві понад 150 компаній, 2 200 будівельників та більше ніж 220 одиниць техніки, але зараз власні ресурси компанії "повністю вичерпані".

Джерело видання також зазначило, що аванс повністю витрачений, а на будівництві не вистачає дорогого обладнання: для нормальної динаміки робіт повинно бути мінімум 30 важких гусеничних кранів (зараз їх близько десяти) і мінімум 30 гідромолотів ударною силою в 35 тонн. Зараз їх майже в 2 рази менше, і вони постійно ламаються через проблемні ґрунти. Купити таке обладнання, за словами джерела, непросто: всі "штучне" і іноземне – від замовлення до поставки проходить 4-7 місяців.

У свою чергу адресати листа запевнили, що все під контролем і гроші будуть виділені.

Керченський міст повинен зв'язати окупований Крим і Росію. У Кремлі хочуть відкрити робочий рух в грудні 2018 року, остаточна здача об'єкту запланована на червень 2019-го. Будівництво мосту довжиною 19 км коштуватиме бюджету Росії 228,3 млрд рублів. Порівнянних за розміром і ціною об'єктів в Росії раніше не будували.

"Стройгазмонтаж" Ротенберга призначили генпідрядником з будівництва Керченського мосту в січні 2015 року без конкурсу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...