Зарплата держслубовців не зросла, а зменшилась — заступник міністра

Четвер, 9 червня 2016, 12:31

Перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун стверджує, що влада не забезпечила виділення коштів для реального підвищення заробітної плати державним службовцям.

Про це пише вона на своїй сторінці у Facebook.

"Держслужбовцям мали підвищити зарплату з 1 травня 2016 року. Для цього прийняли постанову КМУ, якою встановили нові розміри окладів. Цей крок - критично важливий, адже без підвищення інституційної спроможності державного апарату жодні реформи не можуть бути успішними", - зазначає вона

"За новим законодавстом рядові головні спеціалісти мали б отримувати оклад в розмірі 4308 гривень окладу + надбавки. У сумі мала б виходити сума, при якій потенційно можливо було б говорити про залучення хороших фахівців. Це ще не конкурентна зарплата, але вже щось", ­- додає Совсун.

Водночас, за словами заступника міністрів, у бюджеті не передбачено коштів на таке підвищення зарплати:

"От тільки при цьому забули... виділити на це гроші. Тому для того, щоб заплатити нові оклади, але при цьому не вийти за межі фонду оплати праці - бухгалтерія виплатить чисті оклади, але знімає абсолютно всі надбавки. Тому по факту зарплати будуть зменшуватись", ­ зазначає Совсун.

"Прийняти закон - не достатньо. Треба ще виділити гроші на його реалізацію. Прийняти зміни до бюджету і виділити гроші. Інакше це працювати не може", ­ наголошує вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування