Садовий: Охорону ЛМР посилили через інформацію про спробу захоплення будівлі

Четвер, 9 червня 2016, 20:33

Заходи безпеки у Львівській міській раді посилили у зв'язку з інформацією про спробу захоплення будівлі міськради.

Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий на брифінгу в четвер у Львові.

"Вчора ввечері ми отримали від спецслужб інформацію, що сьогодні буде спроба захоплення Ратуші і спроба зриву сесії міськради. У зв'язку з цим я звернувся з листом до керівників поліції і СБУ області, щоб вони посилили правопорядок в Ратуші і поблизу", - сказав він.

За словами мера, коли вранці він побачив спеціальну техніку на площі Ринок, то "попросив, щоб ця техніка виїхала з площі, тому що у нас немає надзвичайної ситуації".

На його думку, те, що бійці Нацгвардії і співробітники поліції залишилися всередині будівлі міськради, "врятувало ситуацію".

"Тому що коли УНСО і "свободівці" увірвалися в Ратушу, коли почали бити людей і використовувати сльозогінний газ, я собі не уявляю, що б сталося, якби поліцейських не було всередині Ратуші. Була б велика біда, просто пролилася б кров", - сказав мер Львова.

Садовий зазначив, що існує купка людей, "які бажають дестабілізації".

 "Ми повинні це бачити і повинні дати відсіч. Я розумію, що провокацій буде більше, тому що використовуються такі технології", - підкреслив мер Львова.

Як відомо, у четвер у міській раді Львова почалися безпорядки, викликані протестами проти дій місцевої влади та вимогами відставки мера Садового.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування