Терориста Чатаєва у 2012 випустили із в’язниці як політв’язня - Саакашвілі

П'ятниця, 1 липня 2016, 01:03

Один із підозрюваних в організації теракту у Стамбулі, громадянин Росії Ахмед Чатаєв раніше був засуджений у Грузії, однак після зміни уряду він був проголошений політв’язнем і випущений на свободу.

Про це написав голова Одеської облдержадміністрації, колишній президент Грузії, Міхеїл Саакашвілі у facebook.

За словами Саакашвілі, Чатаєв був заарештований у Грузії під час контртерористичної операції на чолі з генералом Георгієм Лордкіпанідзе, який нині є головою поліції Одеси. Троє співробітників сил безпеки загинули у тій операції, однак у 2012 році його оголосили політв’язнем і відпустили.

"Після зміни уряду в 2012 році, під впливом російського олігарха Іванішвілі, Чатаєва відразу ж звільнили, бо багато хто з нових урядових лідерів проголосили його політичним в'язнем", - зазначив Саакашвілі.

"Я все ще був президентом і рішуче заперечував проти його звільнення, але вирок був скасований прокуратурою. Зараз він перебуває на волі після того, як нібито вбив так багато невинних людей", - додав він.

Як повідомлялося, у 2010 році Чатаєва затримували в Україні. Затримання відбулося на кордоні у Закарпатській області.

Тодішній глава МВС Юрій Луценко заявив, що Чатаєва розшукує Інтерпол і що у мобільному телефоні затриманого виявили інструкцію по підривній справі, "фотографії різних убитих громадян, в тому числі і шляхом підриву".

У серпні 2015 року російські ЗМІ повідомляли, що він є головним вербувальником росіян в лави ІДІЛ.

Як повідомлялося, троє підозрюваних терористів-смертників, які вчинили теракт в Стамбульському аеропорту, були вихідцями з Росії, Узбекистану та Киргизстану.

Нагадаємо, в ніч на середу головний міжнародний аеропорт Стамбула, аеропорт ім. Ататюрка, став об'єктом атаки терористів-смертників. У результаті теракту загинули 43 особи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News