Канада погодилася командувати батальйоном НАТО в Латвії

П'ятниця, 1 липня 2016, 02:53

Канада візьме на себе командування одним з чотирьох батальйонів швидкого реагування НАТО, які альянс розмістить в Польщі та країнах Балтії.

Про це пише BBC.

Канада готова надати командира батальйону, який планується розмістити в Латвії, і направити до складу контингенту кілька сотень військовослужбовців, говориться в спільній заяві міністра оборони Харджіта Саджана і міністра закордонних справ Стефані Діон.

"Як відповідальний партнер на світовій арені, Канада встане пліч-о-пліч зі своїми союзниками по НАТО, щоб стримати агресію і забезпечити мир і стабільність Європи", - йдеться в заяві міністрів.

Таким чином, у всіх чотирьох багатонаціональних батальйонів, шо розміщуються на кордоні з Росією, з’явились командувачі. Раніше командувати іншими трьома батальйонами погодилися військові відомства Британії, Німеччини та США.

Країну, яка була б готова взяти на себе командування четвертим батальйоном, досить довго не могли знайти. Відповідні пропозиції були зроблені Італії і Франції, але ті відмовилися.

Як повідомлялося, країни НАТО мають намір перекинути близько чотирьох тисяч військовослужбовців до Польщі та країн Прибалтики, посиливши тим самим східні кордони Альянсу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...