Окупований Севастополь може залишитися без аеропорту

Понеділок, 11 липня 2016, 08:55

В окупованому Криму Севастополь може залишитися без аеропорту, оскільки потенційний інвестор "Аккорд-інвест" не хоче розвивати в Бельбеку регулярні авіаперевезення.

Про це повідомляє російський Комерсант.

У зв'язку з ситуацією віце-прем'єр РФ Дмитро Козак проведе 15 липня в Сімферополі дві наради, під час яких буде порушена доля аеропорту Бельбек в Севастополі.

Побудований в 1941 році як аеродром військового значення, в червні 2014 року він був включений в перелік аеродромів спільного базування: вважалося, що це прискорить інтеграцію Севастополя в РФ і допоможе частково зняти транспортні проблеми окупованого Криму.

На розвиток Бельбека вже виділено 1,78 млрд рублів- на будівництво перону, паливно-заправного комплексу та закупівлю аеронавігаційного обладнання.

На реконструкцію ЗПС і будівництво аеровокзального комплексу гроші не закладали, військові за свій рахунок розвивати цивільний сектор не хотіли.

Варіант залишався тільки один - пошук приватного інвестора. Пріоритетним вважалася компанія "Аккорд-інвест" (належить члену ради директорів банку РНКБ Олегу Жесткову, співвласником може стати банк "Росія"), яка вже задіяна в будівництві аеропорту Сімферополь (розмір вкладень оцінюється в 32 млрд руб. Протягом трьох років).

За словами джерела видання, перша зустріч влади Севастополя з представниками "Аккорд-інвесту" в квітні ледь не завершилася скандалом.

"Було названо кілька умов для інвестицій. Це обслуговування в аеропорту Севастополя тільки ВІП-авіаперевезень, передача функцій замовника в рамках програми з розвитку громадянського сектора" Аккорд-інвесту" і АТ "Міжнародний аеропорт Сімферополь" (належить "Аккорд-інвесту"). Було прямо сказано, що інвестиції можливі тільки в організацію роботи оператора аеропорту за умови обслуговування рейсів в існуючій будівлі ВІП-терміналу Міноборони", - сказав співрозмовник.

Їх підтримало і керівництво аеропорту Сімферополь, стверджує джерело.

Для уряду Севастополя постановка таких умов стала шоком. У списках президентських доручень розвиток громадянського сектора Бельбека значився обов'язковим пунктом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування