Канада поки допомагатиме Україні підготовкою бійців – Трюдо

Понеділок, 11 липня 2016, 14:10

Канада поки що зосереджується на навчанні українських військових, а не на постачанні зброї Україні.

Про це сказав прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо у Києві на спільній прес-конференції з президентом України Петром Порошенком, відповідаючи на запитання про готовність постачати зброю в Україну.

"Ми обговорювали багато речей сьогодні, і зокрема, наші умови співпраці у військовій сфері. Перш за все, ми думаємо про навчальну місію, яку зараз проводить Канада, адже ми надаємо підтримку українським військовослужбовцям, щоб вони були більш ефективними і змогли захищати від ворога, який посягає на українські території", – сказав Трюдо.

"Звісно, у майбутньому ми будемо продовжувати координування і співпрацю з нашими міжнародними партнерами-союзниками. Різними шляхами ми хочемо продовжувати підтримку України, але зараз ми зосереджені на питаннях місії навчальної підготовки, особливо вона добра для українських військовослужбовців", – додав він.

"Щодо іншого – ми будемо спостерігати за ситуацією і оцінювати, як найкраще ми можемо підтримувати Україну. І ми будемо робити це, підтримуючи дух співпраці й дружби, що довго існував між нашими країнами", – зазначив прем’єр Канади.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News