На Полтавщині "хресну ходу" зустріне посилена поліція

Понеділок, 11 липня 2016, 16:04

Голова Полтавської облради Олександр Біленький попросив силовиків області посилити заходи безпеки на час перебування "хресної ходи за мир", організованої УПЦ (МП), на території Полтавщини.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Полтавської облради.

Як вказується, "з метою запобігання можливим провокаціям з боку бійців злочинних військових формувань" Біленький звернувся до керівника головного управління Нацполіції в області і до керівника місцевого управляння СБУ.

Він попросив "посилити заходи безпеки на території області на час проведення "хресної ходи," яка завершиться 27 липня у Києві; посилити роботу з виявлення та знешкодження можливих провокаторів-терористів серед мирного населення області; активізувати роботу у попередженні заворушень та інших протиправних заходів на час проведення "ходи".

Водночас у заяві Облради сказано, що "заходи безпеки - у жодному випадку не протидія мирним зібранням християн".

"Ми виступаємо проти людей, які, прикриваючись ім'ям "християнин", під "колорадськими" чи "червоно-комуністичними" прапорами, готуються завдати шкоди полтавській громаді абсолютно не християнськими вчинками, ділять традиції православ'я на "ваші і наші", - сказано у повідомленні.

Як відомо, у понеділок спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що Російські спецслужби стягують до Києва провокаторів, маскуючи їх під учасників мирної хресної ходи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News