Найєм: для розпуску Ради "Опоблоку" потрібні Тимошенко й Ляшко

Вівторок, 12 липня 2016, 11:46

Відмова від депутатських мандатів депутатів парламентської фракції "Опозиційний блок" не призведе до дострокових парламентських виборів.

Про це сказав заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм журналістам у вівторок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"По-перше, це дуже примітивна калька того, що робила Юлія Тимошенко (лідер фракції "Батьківщина") у 2007 році, коли мандати здали 150 депутатів... і вони тоді перезавантажили парламент", – зазначив він.

"Проблема в тому, що зараз законодавство не дозволяє це зробити, тобто списки не обнуляються, їх не можна обнулити, мають бути висунуті інші кандидати в депутати, які йдуть за списком", – пояснив Найєм.

Він додав: для того, щоб парламент не працював, "Опоблоку" необхідно, щоб здали мандати ще "десь 80-90" парламентарів.

"Я не знаю, де вони їх знайдуть, хіба що Ляшко й Тимошенко приєднаються й разом здадуть свої мандати, щоб спровокувати парламентську кризу й піти на дострокові вибори. Але зараз, мені здається, що "Опозиційний блок" самостійно це зробити не зможе", – наголосив Найєм.

Зараз у парламент офіційно входять 416 народних депутатів.

ЦВК завершила реєстрацію кандидатів у народні депутати на проміжних виборах до Верховної Ради, які відбудуться 17 липня у 7 одномандатних округах.

Як відомо, 11 липня на погоджувальній раді парламенту лідер фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко заявив, що депутати цієї фракції готові скласти свої мандати, щоб розпустити Верховну Раду й ініціювати перевибори парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...